Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Directeur Gudde vertrekt na tien jaar bij Feyenoord

Eric Gudde vertrekt per 30 november als algemeen directeur van Feyenoord. De 62-jarige bestuurder is dan tien jaar in dienst bij de Stadionclub.

"Ik heb, zoals iedere Feyenoorder, op een roze wolk geleefd door het succes van het behalen van het kampioenschap. Het was een tijd van enorm genieten, maar ook een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn."

President-commissaris Gerard Hoetmer betreurt het vertrek, maar heeft ook begrip. "Onder zijn leiding werd Feyenoord van een club die op een haar na failliet was stapje voor stapje gezond gemaakt, zowel op financieel als op sportief gebied." Met de landstitel van vorige maand is voor Gudde de cirkel rond, zegt Hoetmer.

Wat Gudde na Feyenoord gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ga in elk geval niet bij een andere Nederlandse club werken", weet hij al wel.

Mei 2017: Gudde kan na tien tropenjaren eindelijk lachen

Toen Gudde eind 2007 bij Feyenoord begon, stond de club er niet al te best voor. De schuldenlast liep in de jaren daarna zelfs op tot zo'n 40 miljoen euro. Met dank aan de investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord werd die schuld langzaam weggewerkt en ontsnapte de club aan een faillissement.

Toch lag de Schiedammer geruime tijd onder vuur bij de supporters, tot bedreigingen aan toe. Pas afgelopen seizoen verstomde de openlijke roep om het vertrek van Gudde en technisch directeur Martin van Geel.

Feyenoord gaat volgens Hoetmer op zoek naar "een even gedreven en gepassioneerde opvolger''. Die moet zich onder meer gaan bezighouden met de komst van een nieuw stadion, wat al jarenlang geldt als een hoofdpijndossier in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl