NOS VoetbalAangepast

Huntelaar keert terug bij Ajax als tweede spits

Klaas-Jan Huntelaar keert terug bij Ajax. De 76-voudig Oranje-international moest op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij Schalke 04 niet werd verlengd. Hij is gehaald als tweede spits achter Kasper Dolberg.

Huntelaar speelde eerder van 2006 tot eind 2008 voor de Amsterdammers. In 92 competitieduels maakte hij toen 76 doelpunten. De 33-jarige aanvaller heeft voor een jaar getekend in Amsterdam.

Overmars: Dolberg eerste spits

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: "Ik ben blij dat Klaas-Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig."

"We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas-Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld."

Ook al is hij geen eerste keus, Huntelaar denkt dat hij genoeg aan spelen toekomt. "Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits."

"Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint", gaat Huntelaar verder. "Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl