Leerlingen van het Strabrecht College in Geldrop waren betrokken bij het busongeluk ANP

Elf leerlingen en vijf leraren uit Geldrop zijn gewond geraakt bij een busongeluk bij Calais en liggen nog in het ziekenhuis. Dat heeft rector Van der Deijl van het Strabrecht College in Geldrop op een persconferentie bekendgemaakt. De meeste slachtoffers hebben snijwonden en botbreuken opgelopen, zegt het schoolhoofd.

Bij het ongeval raakte de buschauffeur zwaargewond, hij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Lille gebracht.

Er is een medisch team op weg naar Frankrijk, een afvaardiging van de school is sinds het middaguur ter plekke. Rond 05.00 uur, kort nadat de bus met 50 leerlingen en zes begeleiders achterop een vrachtwagen reed, zijn al twee ouders in de auto gestapt om bij de getroffen leerlingen te zijn. Met die ouders heeft de school voortdurend contact.

Oorzaak

De rector wilde niet ingaan op de precieze oorzaak van het ongeluk en op de vraag of alle inzittenden veiligheidsgordels droegen. Een vader hoorde van zijn dochter, die wakker was toen de botsing plaatsvond, hoe de buschauffeur afreed op de langzaam rijdende of stilstaande vrachtauto. Ze zei over de telefoon: "Ik dacht: waarom remt hij niet, of niet voldoende?"

Er is inmiddels een bus bij de opvangplek voor de leerlingen gearriveerd om hen terug te brengen naar Nederland. Een deel van de kinderen durft niet in de bus terug naar huis, zei Van der Deijl. Meer ouders zijn op eigen gelegenheid op weg om hun kind op te halen.

Burgemeester: grote schok voor gemeenschap in Geldrop

STER reclame