NOS NieuwsAangepast

Skytours wil weer op Egypte vliegen

In de reisbranche is enige ophef ontstaan over het voornemen van touroperator Skytours om Nederlanders weer naar Egypte te vliegen.

Touroperator Skytours wil in de krokusvakantie, die eind volgende week begint, weer vakanties aanbieden in Egyptische badplaatsen, ondanks een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op 20 februari vertrekt de eerste vlucht naar de populaire badplaatsen aan de Rode Zee.

Bijna alle andere landen vinden dat toeristen zonder problemen hun vakantie kunnen doorbrengen in de resorts aan de Rode Zee, zegt Skytours. "Er is daar geen gevaar voor de toeristen. Er is niets aan de hand", zegt directeur Marcel de Geest in het NOS Radio 1 Journaal.

De touroperator neemt geen speciale maatregelen. "Alleen in Caïro en Alexandrië zijn er demonstraties, maar die steden liggen 500 tot 700 kilometer verderop."

Onverantwoord

Vertegenwoordigers van de touroperator en de brancheorganisatie ANVR willen nog deze week poolshoogte nemen in de badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Sjarm el-Sjeik en Hurghada. Transavia wil op die plaatsen vliegen, maar wil eerst zeker zijn dat het absoluut veilig is, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

TUI, de grootste reisorganisatie die op Egypte vliegt, noemt het plan van Skytours onverantwoord. De reisorganisatie wijst op het negatieve reisadvies van het ministerie. Volgens de organisatie kan de veiligheidssituatie snel omslaan.

TUI zegt sowieso niet naar Egypte te gaan in de krokusvakantie, ook niet als het reisadvies tegen die tijd is aangepast. Brancheorganisatie ANVR zegt dat touroperators een eigen afweging mogen maken.

Protesten

In Egyptische steden is gisteren na een aantal rustige dagen weer massaal gedemonstreerd tegen president Mubarak. Ook vandaag zijn er duizenden demonstranten op het Tahrirplein in Caïro die het vertrek van president Mubarak eisen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl