De Vleeshal in Haarlem
NOS NieuwsAangepast

Kunstwerk per ongeluk overgeschilderd in Haarlems museum

Een medewerker van museum De Hallen in Haarlem heeft per ongeluk een modern kunstwerk op de zomerexpositie overgeschilderd. Hij of zij zag de muurtekening aan voor een vlek en haalde er een kwast over, schrijft het Haarlems Dagblad.

Het museum wil niet bevestigen dat er een kunstwerk is overgeschilderd en zegt alleen dat er een werk beschadigd is geraakt. Het museum gaat overleggen met de kunstenaar en komt morgen met meer informatie naar buiten. Van welke kunstenaar het overgeschilderde werk is, wil het museum niet zeggen.

Ter ere van de zomerexpositie waren op de smetteloos witte muren van de Vleeshal enkele muurschilderingen aangebracht. Werken van onder meer Kamagurka en Herr Seele waren er te zien.

'Schande'

Het pijnlijke voorval vond al enkele weken geleden plaats, maar is nu pas bevestigd door een woordvoerder van het Frans Hals Museum, waar De Hallen onderdeel van is. Dat gebeurde nadat een gefrustreerd verenigingslid van het museum anoniem uit de school klapte.

"De zaak wordt door de museumleiding met de mantel der liefde bedekt, maar ik vind het een schande. Degene die dit gedaan heeft, zou op staande voet moeten worden ontslagen", vertelt het verenigingslid aan het Haarlems Dagblad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl