NOS NieuwsAangepast

Dode na gewapende overval op gezinswoning Landgraaf

Bewoner komt om na woningoverval in Landgraaf

In Landgraaf, Zuid-Limburg, is een man om het leven gekomen bij een gewapende overval op een huis. Volgens de politie drongen twee daders het huis aan de Koempel binnen. Zij staken de bewoner neer, bedreigden zijn vriendin en maakten zich vervolgens uit de voeten.

De politie kreeg rond 01.45 uur een melding binnen van een overval. De bewoner zou de deur voor de daders hebben opengedaan. Daarna ontstond een worsteling, waarbij de man werd neergestoken.

De daders vluchtten via de achterkant van het huis. Het is niet bekend of zij iets hebben buitgemaakt.

Slapende kinderen

De man werd hevig bloedend achtergelaten. Agenten probeerden hem nog te reanimeren, maar zonder succes. Hij overleed ter plekke. De vriendin van de man bleef ongedeerd.

Op het moment van de overval lagen boven drie kinderen te slapen. Ook zij zijn ongedeerd. De vrouw en kinderen zijn opgevangen door de politie.

Het forensisch onderzoek loopt enige vertraging op omdat het Limburgse team nog bezig is met een andere zaak. Daarom wordt vanuit een andere eenheid een nieuw team gestuurd. Volgens een woordvoerder is dat geen probleem, omdat "het plaats delict is bevroren" tot de komst van het team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl