NOS NieuwsAangepast

Mobiel inchecken in het ov nu al deels geannuleerd

Het project om met je mobiel te kunnen betalen voor het openbaar vervoer is al na een week voor een deel stilgelegd. Alleen klanten van Vodafone kunnen zich nog registreren voor de app, klanten van KPN en drie dochterbedrijven niet meer.

De app OV-chip mobiel werd vorige week maandag gelanceerd. Al snel doken er berichten op van mensen die problemen ervoeren met de app, met name klanten van KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom.

Volgens woordvoerder Nicky Jansen zijn er 2500 geregistreerde gebruikers. "Die kunnen 'm gewoon blijven gebruiken." De app is 10.000 keer gedownload.

"We merkten dat gebruikers van de app die een abonnement hebben bij KPN of een dochterbedrijf problemen hebben. We willen dat dat eerst opgelost wordt voordat nieuwe gebruikers zich kunnen registreren", zegt Jansen.

Registratie

Belangrijk probleem is dat de app niet rechtstreeks te downloaden is op de telefoon, maar dat de gebruiker op de website een registratieproces moet doorlopen. Bij veel mensen lukt dat niet, of ze vinden het te lang duren.

In de app-store van Android is te zien dat in bijna 300 van de 400 recensies de app als zeer slecht wordt beoordeeld en slechts één ster krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl