Onder de Brug Hollandsch Diep bij Moerdijk hebben twee schilders uren vast in een werkbakje gezeten. De gondel, vergelijkbaar met de constructies die glazenwassers gebruiken, deed het niet meer.

De brandweer was sinds 12.40 uur bezig de twee te redden van onder de brug, waarop normaal de hogesnelheidstrein rijdt. Er werd een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer uit de haven van Rotterdam opgeroepen om te helpen.

De hulpverleners daalden vanaf de brug naar de gondel af, waarna ze met de twee schilders zich verder lieten zakken naar een boot van de KNRM. Die lag in het Hollandsch Diep te wachten en bracht de twee schilders naar de kant.

Treinverkeer

Het scheepvaartverkeer in het Hollandsch Diep werd omgeleid en het treinverkeer over de brug, de hogesnelheidsverbinding naar Brussel, werd tijdens de reddingsactie stilgelegd.

Omdat het behoorlijk waait onder de brug en de twee mannen nauwelijks beweging hadden in het bakje, werden ze na hun redding even nagekeken door ambulancepersoneel. Ze zijn niet gewond geraakt.

Monteurs bungelen uren onder Moerdijkbrug

STER reclame