Huddersfield Town heeft de promotie binnen
NOS VoetbalAangepast

Jaap Stam en Reading redden het niet

Niet het Reading FC van Jaap Stam, maar Huddersfield Town speelt het komend seizoen in de Premier League. De club versloeg de ploeg van Stam in de finale van de play-offs op Wembley.

In de reguliere speeltijd en de verlenging werd niet gescoord, waarna Huddersfield de penalty's beter nam: 4-3. De ploeg had de finale van de play-offs bereikt door, eveneens via strafschoppen, Sheffield Wednesday te verslaan.

Bij Reading startte Joey van den Berg in de basis en zat Roy Beerens op de bank, Huddersfield Town begon aan de wedstrijd met Rajiv van La Parra.

1972

Huddersfield Town speelde in 1972 voor het laatst op het hoogste niveau in Engeland. Door de overwinning op Reading kan de ploeg ook een bedrag van 195 miljoen euro tegemoet zien. De promotie naar de Premier League laat de kassa flink rinkelen, met name door tv-contracten en bonussen.

Reading degradeerde in 2013 uit de Premier League, na slechts één jaar op het hoogste niveau. De 'Royals' eindigden vorig seizoen als zeventiende in het Championship.

De ploeg deed het dit seizoen met Stam als hoofdtrainer veel beter. Reading werd derde in de reguliere competitie en bereikte de finale van de play-offs door te winnen van Fulham.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl