Dode bij schietpartij in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Man doodgeschoten in woonwijk Rotterdam

In de woonwijk Ommoord in Rotterdam is een man doodgeschoten. Het slachtoffer is een 21-jarige man uit Zoetermeer.

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend. De dader is voortvluchtig. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Volgens de politie zat het slachtoffer met vrienden te eten op de oprit van een woning toen hij onder vuur werd genomen. Volgens een verslaggever van het AD zat het slachtoffer aan de iftar-maaltijd. Dat is voor moslims de maaltijd na zonsondergang tijdens de ramadan.

Man dood bij schietpartij in Rotterdam

De politie stuurde vlak na het incident een helikopter de lucht in om de dader op te sporen. Met het toestel werden overzichtsbeelden gemaakt en lichaamswarmte gemeten om gevluchte daders op te sporen. De schutter is niet gevonden.

Wel is er een vluchtauto gevonden op nog geen kilometer van de plek waar werd geschoten. De auto had eerst een schuurtje geramd. De politie roept getuigen van het schietincident op de Paardebloem op zich te melden.

Een bron bij het onderzoek meldt dat het slachtoffer in 2013 ook al werd beschoten. Zijn naam komt regelmatig voor in een groot onderzoek naar liquidaties in Rotterdam en omgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl