ANP
NOS SportAangepast

NEC degradeert na forse nederlaag tegen NAC

NEC moet na twee jaar eredivisie een stap terugdoen. Het boog in de finales van de play-offs voor NAC Breda, dat in 2016 door Willem II in deze fase van de play-offs werd geklopt, maar nu na twee jaar terugkeert op het hoogste niveau.

NEC degradeerde in 2014 na 20 jaar uit de eredivisie, maar keerde direct weer terug. Dit seizoen was NEC aanvankelijk middenmoter, stond in januari zelfs even in het linkerrijtje, maar werd als nummer 16 uiteindelijk toch veroordeeld tot de play-offs.

Videobeelden

NAC won bij NEC met 4-1, nadat de Bredanaars thuis al met 1-0 hadden gewonnen. Voor rust scoorden Cyriel Dessers (NAC) en Gregor Breinburg (NEC) vanaf de penaltystip. Opmerkelijk was dat arbiter Kevin Blom in beide gevallen tot die beslissing kwam na het bekijken van videobeelden.

Na rust kwam NAC al snel op 2-1 door een doeltreffende rebound van Dessers. NEC vocht voor een verloren zaak, zeker na de rode kaart van Mayi na een forse charge op Verschueren. Giovanni Korte en Dessers strooiden nog meer zout in de Nijmeegse wonden. 1-4 prijkte er op het scorebord in Nijmegen, tot groot verdriet van de NEC-fans.

ANP
Arbiter Blom bekijkt de videobeelden en geeft alsnog een penalty

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl