NOS SportAangepast

Paumen: straks lekker doen wat ik leuk vind

Paumen niet bang voor 'het zwarte gat'

"Dat ik lekker kan doen wat ik leuk vind, daar kijk ik best wel naar uit." Het zijn de woorden van tophockeyster Maartje Paumen, aan de vooravond van haar mogelijke afscheid van de Nederlandse competitie. Niet dat ze hockeyen niet leuk vindt. Integendeel. Maar na al die jaren aan de top lonkt een leven zonder topsport.

"Toen we uit de winterstop kwamen, had ik het zwaar. Ik had overal last van, van mijn rug en mijn heup. Nu in de play-offs ben ik weer helemaal fit. En dan denk je: ik kan nog gewoon door. Maar in mijn hart weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt", motiveert Paumen haar besluit om haar sport op een lager pitje te zetten.

2010: Maartje Paumen bij afscheid Janneke Schopman

Geen 'zwart gat' voor Paumen

Volgend seizoen verdedigt Paumen de clubkleuren van het Belgische Royal Antwerp. Twee keer trainen in plaats van vijf keer. Tijd voor andere dingen. "Ik ga trainingen geven, doe presentaties voor bedrijven en ben een biografie aan het schrijven. Dus de komende tijd ben ik best nog wel druk", aldus Paumen die zich geen zorgen maakt over een mogelijk 'zwart gat'.

Maar eerst nog een keer kampioen worden met Den Bosch. Zoals ze dat al tien keer eerder deed, vaak in een beslissende rol. Paumen: "Ik weet niet wat het precies in mij losmaakt, maar ik vind het gewoon mooi om deze wedstrijden te spelen. Ik wil mijn ervaring doorgeven aan de jonge meiden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl