Nairo Quintana, Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali passeren de finish
NOS WielrennenAangepast

Spanning in Giro loopt op: Dumoulin en Nibali bakkeleien

Met nog twee zware bergritten en een tijdrit voor de boeg loopt de spanning op in de Giro d'Italia. Niet alleen op de fiets, maar ook verbaal.

Zo lagen Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali verbaal met elkaar in de clinch na de achttiende etappe. De Nederlandse rozetruidrager had kritiek geuit op Nibali en Nairo Quintana, die tijdens de slotklim alleen op Dumoulin letten waardoor ze een minuut verloren op Thibaut Pinot.

"Ik was niet blij met de manier hoe ze reden, maar dat is hun keuze. Het is raar dat ze een pact sluiten om mij te doen verliezen en zo hun eigen podium in gevaar brengen", sprak de leider in het algemeen klassement. Tot ergernis van Nibali.

Nibali getergd na kritiek van Dumoulin

"Quintana en ik zijn tweede en derde, dus we moeten hem in toom houden", reageerde de getergde Italiaan. "Maar hij moet niet denken dat wij een gat gaan dichtrijden en samen naar Milaan rijden om hem daar op het podium te hijsen. Nee, dank u."

"Ik denk dat hij moet fietsen zoals hij nu doet. Want hij rijdt echt heel goed. Ik doe nooit zulke gedurfde uitspraken. Hij moet leren niet zo arrogant te doen en met beide benen op de grond blijven. Want dat is karma, dat krijg je zo weer op je bord."

Dumoulin reageerde op de persconferentie vervolgens weer geprikkeld op de uitspraken van Nibali: "Dat zijn sterke woorden van zijn zijde. En dan noemt hij mij arrogant? Tot vandaag had ik geen enkel probleem met Nibali. Ik heb ook geen probleem, enkel met zijn woorden.''

Dumoulin weerstaat aanvallen en behoudt roze, ritzege Van Garderen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl