AFP
NOS NieuwsAangepast

Onderzoek Manchester: twee arrestaties, totaal nu op acht

De Britse politie heeft vanochtend twee mannen opgepakt in het onderzoek naar de aanslag op een popconcert in Manchester. Een vrouw die gisteren werd opgepakt is vrijgelaten en wordt niet meer gezien als verdachte.

Een man werd gearresteerd bij een huiszoeking in het zuiden van de stad. De andere verdachte werd ook in Manchester opgepakt.

Daarmee zitten er in Groot-Brittannië nu acht mensen vast die worden verdacht van betrokkenheid bij de terreurdaad. Een van hen is een broer van dader Salman Abedi. In Libië zijn de vader en een andere broer van Abedi opgepakt.

Overstap Düsseldorf

De Duitse politie heeft bekendgemaakt dat Abedi een paar dagen voor de aanslag korte tijd in Duitsland was. Op de luchthaven van Düsseldorf stapte hij over op een vlucht naar Manchester. Waar hij vandaan kwam, wilde een woordvoerder niet zeggen.

Uit onderzoek door de anti-terrorismeafdeling van de Duitse politie is gebleken dat Abedi geen contacten had in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Ook de Britse politie onderzoekt of de aanslagpleger deel uitmaakte van een terreurnetwerk. De Britse autoriteiten gaan ervan uit dat hij niet alleen handelde. Vanochtend vroeg deed de politie ook meerdere invallen in Manchester. Bij een woning werd een gecontroleerde explosie uitgevoerd. Wat de politie heeft laten ontploffen, is niet duidelijk.

De krant The Independent schrijft dat er tijdens een huiszoeking materiaal is gevonden waar bommen van gemaakt kunnen worden. Bronnen van de krant zeggen dat de kans groot is dat er later nog meer wordt gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl