In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Vier jaar cel en tbs voor insteken op kinderarts

Een vrouw van 37 is veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor het insteken op een kinderarts van een consultatiebureau in Zoetermeer. De rechtbank vindt dat ze schuldig is aan poging tot moord.

De arts werd voor de steekpartij al ruim een jaar bedreigd door de vrouw. Die vindt dat de arts verantwoordelijk is voor het autisme van haar zoontje, schrijft Omroep West. Volgens de vrouw werd haar zoontje autistisch na een inenting die de kinderarts gaf.

Stiletto

Eind augustus vorig jaar wist de vrouw het beveiligde consultatiebureau binnen te komen. Daar rende ze naar de werkkamer van de kinderarts en stak met een stiletto in op haar hoofd. Collega's wisten de vrouw te overmeesteren en hebben de kinderarts eerste hulp verleend.

Volgens deskundigen is de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden in de strafmaat. Ze krijgt niet alleen een celstraf en een verplichte behandeling, maar de vrouw moet ook een schadevergoeding van 8000 euro betalen aan de arts. Die kan door de aanval niet meer werken en het is nog maar de vraag of zij überhaupt ooit weer aan de slag kan.

Advertentie via Ster.nl