Dumoulin: heb geen last meer van mijn darmen

Tom Dumoulin heeft geen last meer van zijn darmen, zei hij aan de start van de zeventiende etappe. "Ik voel me prima en hoop dat we een goede dag gaan hebben. Natuurlijk zit ik met wat twijfels, maar we gaan knallen."

Dumoulin: heb geen last van mijn darmen

Dumoulin verloor gisteren ruim twee minuten na een sanitaire stop. "Mijn maag-darmstelsel is niet mijn sterkste punt, dat heeft het verleden al uitgewezen. Ik moet mijn eten nog beter timen."

Op alles voorbereid

Vandaag staan er geen heel zware beklimmingen op het programma, maar Dumoulin is wel op zijn hoede. "We moeten voorbereid zijn op alles. De start wordt zwaar, zeker na de etappe van gisteren want het gaat volle bak omhoog. Het zal een dag van ontsnappingen worden en de concurrentie ruikt misschien bloed..."

Tom Dumoulin AFP

Ploegleider Aike Visbeek maakt zich niet al te veel zorgen. "Hij heeft gewoon ontbeten, dus het is business as usual. We hebben wel even een extra check gedaan of iedereen naar de wc is geweest", grapt hij.

Visbeek denkt ook te weten wat de oorzaak is geweest van de darmproblemen. "Tom gaf aan dat hij iets te veel gels had gegeten. Als hij de lijn van de ploeg volgt qua voeding heeft hij geen probleem."

Ploegleider Visbeek: het is 'business as usual'

Dumoulin reed op de slotklim van gisteren, de Umbrailpas, de vijfde tijd van alle renners. "Met de benen is zeker niets mis, die conclusie konden we gisteren al trekken."

'Als een kampioen naar boven'

Met een zuur gevoel kijkt Visbeek terug op gisteren. "Het was een heel lullige manier om tijd te verliezen, maar Tom reed heel sterk. Ik denk dat hij als een kampioen naar boven is gereden. De concurrentie zal even achter de oren gekrabd hebben toen ze zagen hoe hard hij omhoog ging."

De ploegleider verwacht geen verandering in de rijstijl van zijn kopman ten opzichte van vorige week, toen Dumoulin aanvallend reed. "De komende dagen zijn ook heel goede dagen voor Tom. We zijn niet aan het verdedigen, we zijn aan het koersen. Ik zou niet verbaasd zijn als hij weer wat tijd op de concurrenten gaat pakken."

NOS

De zeventiende etappe van de Giro is de hele dag te volgen in ons liveblog en vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in het Sportjournaal (18.52 uur) en in De week van rood, wit en roze (19.08 uur, NPO 1 en NOS.nl).

98 gerelateerde artikelen