NOS NieuwsAangepast

Kinderen onder slachtoffers Manchester, vermisten gezocht via sociale media

De ochtend na de zelfmoordaanslag in Manchester zijn ouders nog altijd op zoek naar hun kinderen die sinds de explosie worden vermist. Ze waren aanwezig bij het concert van Ariana Grande. Er ontstond na de explosie een grote chaos waarin kinderen hun ouders, die bij de uitgang stonden te wachten, kwijtraakten.

Bij de explosie zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Onder de dodelijke slachtoffers zijn kinderen, heeft de politie bevestigd. Inmiddels is het eerste slachtoffer geïdentificeerd, berichten Britse media. Volgens haar vrienden gaat het om een 18-jarig meisje.

Op Twitter wordt de hashtag #missinginmanchester gebruikt in een poging mensen weer bij elkaar te brengen. Het is onduidelijk hoeveel mensen officieel vermist worden, de politie heeft daar niets over naar buiten gebracht.

Bij de BBC vertelde een vrouw die met haar 13-jarige dochter naar het concert was hoe ze een aantal meisjes probeerde te kalmeren. "Ze waren alleen en hysterisch. De meisjes waren rond de leeftijd van mijn dochter, als ze niet jonger waren", zegt Anne-Marie. Volgens haar waren er veel kinderen zonder begeleiding bij het concert.

Ariana Grande heeft een jong publiek, veel tieners luisteren naar haar muziek. De Amerikaanse popster is bezig aan een tour door Europa, waarin ze vorige week nog Nederland aandeed. Zondag 14 mei en dinsdag 16 mei gaf ze een concert in de Ziggo Dome.

Omdat ook het treinverkeer werd platgelegd, konden veel mensen niet meer naar huis. Taxichauffeurs boden gratis ritjes aan en hotels gratis overnachtingen. Ook inwoners van Manchester boden concertgangers spontaan een slaapplaats aan.

Bij Sky News zegt een moeder dat ze met haar 11-jarige dochter het concert bezocht. "Het was haar eerste concert. Toen Ariana met haar laatste liedje bezig was, werd ze moe en besloten we naar huis te gaan. We hadden een heerlijke avond gehad." Op het moment dat ze onderweg naar buiten waren, hoorde ze een luide knal.

"De eerste tien seconden stonden we stil, na te denken over wat nu", zegt ze. Toen begonnen we te lopen. Pas toen er een man heel hard 'rennen!' riep, gingen we rennen."De moeder en dochter wisten snel bij hun auto te komen. "Het ging allemaal heel soepel. Drie, vier minuten na de explosie waren we weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl