NOS NieuwsAangepast

Twitter weet wel raad met die foto van Trump en een glazen bol

Het was een uiterst serieuze aangelegenheid: de opening van het Global Center for Combating Extremism in Riyad. President Trump, de Saudische koning Salman en de Egyptische president Sisi openden het centrum voor de wereldwijde bestrijding van terrorisme gisteren. Maar door een ietwat ongelukkig shot van de Saudische televisie gaat het op sociale media vooral ergens anders over.

Tijdens de openingsceremonie legden Trump, Salman en Sisi hun handen op een verlichte wereldbol. Van een afstand waren de ingetekende continenten op de globe niet goed te zien. Wat overbleef, was het beeld van drie mannen met hun handen op een lichtgevende bol. Trump hield bovendien zijn ogen dicht. Daar wisten Twitteraars natuurlijk wel raad mee.

Een enkele Twitteraar vroeg zich af hoe het beeld tot stand zou zijn gekomen.

Maar op sociale media worden vooral vergelijkingen gemaakt met fantasyfilms en -boeken, zoals Harry Potter, Lord of the Rings, Guardians of the Galaxy en de fictieve terreurorganisatie Hydra uit Amerikaanse stripboeken. Hydra is uit op wereldoverheersing.

Ook de Amerikaanse nieuwssite Breitbart besteedt aandacht aan de komische bijschriften op de foto. "Het internet is door Trump weer eens op hol geslagen", schrijft de rechtse en zeer Trumpgezinde site onder de kop "A meme is born".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl