NOS NieuwsAangepast

Opnieuw incident tijdens ontgroening studentencorps

Een aspirant-lid van het Amsterdamse studentencorps A.S.C./ A.V.S.V heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling tijdens de ontgroening. Het OM bevestigt de aangifte en gaat nu beoordelen of er dispuutleden worden vervolgd.

Het incident vond plaats in januari. Volgens NRC zou het aspirant-lid die avond zijn dispuutdas krijgen, maar waren niet alle dispuutleden het daarmee eens. Drie leden zouden de jongen vervolgens op de wc een tand uit zijn mond hebben geslagen.

De politie zegt tegen de krant dat het aspirant-lid sinds het begin van zijn ontgroening is vernederd en gepest. Dat mondde uit in de mishandeling.

Voorlopig geschorst

De rector van het studentencorps laat in een schriftelijke reactie in NRC weten dat de drie dispuutleden voorlopig zijn geschorst. Ook is er bij de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam melding gemaakt van het incident.

Vorige week werd bekend dat een lid van Vindicat in Groningen wordt vervolgd voor zware mishandeling omdat hij op het hoofd van een aspirant-lid was gaan staan. Een paar leden van studentenvereniging Quintus uit Leiden moeten binnenkort terechtstaan vanwege discriminatie en vernielingen. Ook brachten zij de Hitlergroet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl