NOS NieuwsAangepast

Normaal maaien ze de Arena, nu XXX op het Museumplein

Als alles goed gaat, is er donderdag op het Amsterdamse Museumplein een huldiging. Ter voorbereiding is het 'grasteam' van Ajax er al aan de slag gegaan. Normaal maaien ze het veld van de Arena, maar nu hebben de Ajax-medewerkers drie gigantische andreaskruisen in het centrum aangebracht.

De kruisen komen uit het wapen van de gemeente Amsterdam. "Ajax is Amsterdam en Amsterdam is Ajax. Dat de club en stad nauw aan elkaar verbonden zijn, is elke dag zichtbaar", schrijft de club op de website.

Of de andreaskruisen een lang leven beschoren is, is zeer de vraag. Woensdag is de Europa League-finale tegen Manchester United op het plein te volgen op een groot scherm, de gemeente verwacht zo'n 100.000 mensen. Voor de eventuele huldiging donderdag wordt zelfs rekening gehouden met 150.000 fans.

Het is de eerste keer sinds het kampioenschap van 2011 dat de gemeente een huldiging op het plein toestaat. In 2011 liep de huldiging uit op ongeregeldheden, maar de gemeente zegt nu weer genoeg vertrouwen te hebben in de supporters. De afgelopen jaren werd Ajax gehuldigd bij de Arena, aan de rand van de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl