NOS NieuwsAangepast

Bitcoin steeds populairder en dus gaat de koers omhoog

De digitale valuta bitcoin is voor het eerst meer dan 2000 dollar waard, omgerekend ongeveer 1790 euro. Dat blijkt uit koersoverzichten op diverse handelsplatformen voor zogeheten cryptovaluta, ook wel cryptogeld genoemd.

De koers van de bitcoin is sinds de invoering van de valuta in 2009 nogal grillig. In 2013 brak de cryptovaluta voor het eerst door de grens van duizend dollar. Sindsdien werd de munt door verschillende oorzaken weer een stuk minder waard.

Sinds eind maart is de koers van de bitcoin bezig met een enorme opmars. Steeds meer bedrijven maken het voor klanten mogelijk om met de bitcoin te betalen en mede daardoor neemt de handel in de munt een vlucht.

Wettig betaalmiddel

De populariteit van de digitale valuta is ook flink gestegen doordat de bitcoin op 1 april in Japan wettig betaalmiddel is geworden. Ook in Zuid-Korea wordt de digitale munt steeds populairder.

Daarnaast schaffen veel speculanten bitcoins aan in de hoop dat ze nog meer waard worden. Dat zorgt ervoor dat de koers nog verder oploopt, waardoor er nog meer mensen instappen.

Het elektronische betaalmiddel is niet onomstreden. De bitcoin kan ook worden gebruikt door criminelen omdat er anoniem mee betaald kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl