Taliban doden twintig Afghaanse politieagenten

Aangepast
EPA

Zeker twintig Afghaanse politieagenten zijn om het leven gekomen door aanvallen van de Taliban op controleposten in het zuiden van het land. Tien manschappen van de veiligheidstroepen, onder wie politieagenten, raakten gewond. Maar dat aantal kan nog oplopen.

In de provincie Zabul wordt nog steeds gevochten. De agenten werden daar op twee plekken verrast door gecoördineerde aanvallen, zegt de gouverneur van de provincie.

Toen er versterkingen kwamen, werden ook deze troepen beschoten. Bij de aanvallen zouden tientallen Talibanstrijders zijn gedood of gewond geraakt. Daarnaast werd de hoofdstad van de provincie met mortiergranaten beschoten.

Lenteoffensief

De Taliban hebben ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor een dodelijke aanval van zaterdag op een bank in een provincie in het oosten van het land. Daarbij kwamen drie mensen en de aanvallers om het leven.

Vrijdag pleegden de Talibanstrijders aanvallen op drie locaties in de hoofdstad van de provincie Ghazni. De aanvallen zijn onderdeel van het lenteoffensief dat vorige maand is aangekondigd.

STER Reclame