27 mannen in Bangladesh opgepakt, verdacht van homoseksualiteit

Agenten van de elitetroepen die de inval in het zalencentrum deden AFP

In een zalencentrum net buiten de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, zijn 27 mannen opgepakt. De politie denkt dat ze naar het zalencentrum waren gekomen om seks met elkaar te hebben. Seks met iemand van hetzelfde geslacht is verboden in Bangladesh.

De mannen kwamen tweemaandelijks naar het centrum bij de hoofdstad. Ze kwamen uit steden uit het hele land. De politie had het vermoeden dat ze bij elkaar kwamen om seks te hebben. Tijdens de inval werden ze daarop niet betrapt. Ze hadden wel condooms mee en drugs. Uiteindelijk werden de mannen opgepakt voor verboden drugsbezit.

Onder de groep mannen zou ook de eigenaar van het zalencentrum.

Doodsbedreigingen

Sinds een voorvechter van homorechten in Bangladesh vorig jaar werd vermoord, zijn veel homo's en lesbiennes het land ontvlucht. Homo's worden in het overwegend islamitische Bangladesh geregeld met de dood bedreigd. Veel homoseksuelen houden hun geaardheid verborgen.

Homoseksualiteit is een misdaad in Bangladesh. De wet waarin dit is vastgelegd is afkomstig uit de Britse koloniale tijd en daarna nooit gewijzigd. Hoewel homoseksualiteit formeel is verboden, worden mensen er zelden om vervolgd.