Kinderdijks gezin neemt 51 Franse pubers in huis

De kinderen voor de woning van de familie Van Rijswijk Rijnmond

De rust is weergekeerd in het huis van de familie Van Rijswijk uit Kinderdijk. Het gezin ving deze week maar liefst 51 Franse schoolkinderen op. Die waren op schoolreisje naar de beroemde molens, toen de bus in het Zuid-Hollandse dorp pech kreeg en niet verder kon.

Een monteur was uren bezig om de bus weer aan de praat te krijgen. De kinderen waren doodmoe en dat kon Jacqueline van Rijswijk niet langer aanzien. "Heel heet en uitgeput zaten ze erbij. Ik zei tegen mijn man: zo kunnen wij niet naar bed. Dus we gaan kijken wat we kunnen doen", zegt Jacqueline tegen RTV Rijnmond.

'Nu heb je je zin'

Overal in huis werden slaapplaatsen gemaakt. "Er was geen centimeter meer over. Ik wilde altijd al veel kinderen, maar dat is er niet van gekomen. Dus toen zei mijn man vannacht toen we wakker lagen: nu heb je je zin en een huis vol met kinderen."

De volgende ochtend kregen alle 51 kinderen en hun begeleiders ook nog een ontbijtje. Er gingen drie potten Nutella, liters jus d'orange en heel veel eieren doorheen. De plaatselijke bakker zorgde belangeloos voor het brood.

De pubers werden daarna met een vervangende bus opgehaald. Voor de familie Van Rijswijk bleef er een hoop afwas achter. "Maar ze hebben zich heel keurig gedragen, ik zou het zo weer doen."