Chris Cornell bij een feest ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Elton John
NOS NieuwsAangepast

Soundgarden-zanger Chris Cornell pleegde zelfmoord

Chris Cornell, de zanger van de bands Soundgarden en Audioslave, is omgekomen door zelfmoord. Dat blijkt uit onderzoek van de lijkschouwer.

De 52-jarige muzikant overleed in de nacht van woensdag op donderdag, in de badkamer van een hotelkamer in Detroit. Er werd al vermoed dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

De zoon van Seattle is overleden.

Een dj van het populaire radiostation KEXP in Seattle over de dood van Chris Cornell

Een radiostation in Seattle, waar Cornell vandaan kwam, heeft als eerbetoon de programmering omgegooid en non-stop liedjes van Soundgarden en van Cornells andere bands en zijn solowerk uitgezonden. "De zoon van Seattle is overleden", zei de dj erbij.

De muziekwereld rouwt om de dood van Cornell, die naast Soundgarden en Audioslave in de jaren negentig ook de voorman was van de band Temple of the Dog. Onder meer op de Twitter-accounts van Rage Against the Machine, Stereophonics, Bush-zanger Gavin Rossdale en Steven Tyler van Aerosmith werd Cornell geëerd.

Ook Elton John is geschokt. Hij noemt Cornell, eveneens op Twitter, "een geweldige zanger, songwriter en een heel aardige man".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl