Nog één keer applaus voor Kuijt in De Kuip

Nog één keer klonk er in De Kuip applaus voor de voetballer Dirk Kuijt. Hij werd tijdens de laatste openbare training van Feyenoord van dit seizoen met luid gejuich ontvangen door het in het stadion aanwezige publiek.

Kuijt kreeg "allemaal hartjes, allemaal 'love' zoals dat zo mooi heet"

Kuijt maakte gisteren bekend te stoppen als profvoetballer, nadat hij Feyenoord zondag met drie goals tegen Heracles Almelo naar de titel schoot. Sindsdien wordt hij aanbeden in Rotterdam. Bij de huldigingen in De Kuip en op de Coolsingel stal hij de show met de kampioensschaal.

Feyenoord zal na vandaag nog enkele trainingen afwerken met een uitgedunde selectie, en daar hoort Kuijt ook bij. De internationals van de Rotterdamse club waaieren uit en sluiten zich aan bij hun nationale selectie.

Nog één keer applaus voor Kuijt bij laatste training

Afscheidswedstrijd Kuijt

Voor Kuijt zal er nog een afscheidswedstrijd worden georganiseerd. Hij zei op de persconferentie na de training ook nog dat hij niet bij de amateurs gaat spelen. Ook niet bij zijn oude club Quick Boys, al had de aanvoerder van de club hem daarover wel een appje gestuurd.

En over appjes gesproken, de 36-jarige aanvoerder van Feyenoord bracht in een WhatsApp-groep zijn ploeggenoten gisteren op de hoogte van zijn besluit om te stoppen. "Ik kreeg allemaal hartjes terug."

Kuijt niet bang voor het zwarte gat: veel tijd voor mijn gezin

Zondag wordt om 19.00 uur op NPO 1 een 'special' uitgezonden over Dirk Kuijt. NOS Sport volgde hem met de camera van nabij in de laatste maanden van zijn carrière.