In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Limburgse boeren zetten drones in tegen wiet

In Limburg gaan boeren drones gebruiken in de strijd tegen criminelen die op maïsvelden stiekem hennepplantages houden. Tot afgelopen jaar voerde de politie met helikopters 'hennepvluchten' uit, maar daar is geen geld meer voor. Boeren nemen daarom het heft in eigen handen.

"De politie heeft vorig jaar besloten de vluchten te staken, omdat er weinig hennep meer gevonden werd. Wij en de boeren zijn bang dat de criminelen hier slim gebruik van maken en opnieuw gaan telen. Daarom gaan we zelf maar vliegen", zegt voorzitter Léon Faassen van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

"We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen." Hennep die door de LLTB wordt gevonden, wordt in overleg met de politie verwijderd en vernietigd, meldt 1Limburg.

In de eerste week van september gaan de drones de lucht in. De LLTB gaat vijfhonderd percelen van ruim tweehonderd leden controleren. "Met één drone wordt dat een lange zoektocht", zegt Faassen. De LLTB roept mensen die in het bezit zijn van een drone daarom op om mee te werken.

Limburgse boeren zetten drones in tegen wiet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl