Bertens gunt tiener Bellis vier games, Kerber uitgeschakeld

Kiki Bertens EPA

Kiki Bertens heeft duidelijk de weg omhoog gevonden. Na haar kwartfinale in Madrid van vorige week, is de Nederlandse ook prima op dreef in Rome. Ze versloeg in de tweede ronde Catherine Bellis met 6-4, 6-0.

De achttienjarige Bellis, die in 2014 als vijftienjarige Dominika Cibulkov√° op de US Open verraste, was in de eerste set gelijkwaardig aan Bertens en liet zien een groot talent te zijn.

Exemplarisch

De vierde game in de openingsset was exemplarisch voor haar goede spel. De Amerikaanse kwam met 15-40 achter, werkte de breakpoints met twee prachtige winners weg, maar leverde de game alsnog in met een dubbele fout.

In set twee walste Bertens (WTA-20), die sterk stond te serveren en steeds meer zelfvertrouwen kreeg, over de Amerikaanse heen. De Zuid-Hollandse maakte onder meer indruk met een prachtige stopvolley aan het net.

Bertens treft in de derde ronde Cibulkov√° of Jekaterina Makarova, die vorige week in Madrid nog het onderspit dolf tegen Bertens.

Angelique Kerber EPA

De tweede ronde was het eindstation voor Angelique Kerber. De Duitse, die afgelopen maandag de eerste plaats op de wereldranglijst overnam van Serena Williams, ging met 6-4, 6-0 hard onderuit tegen de Estse qualifier Anett Kontaveit.

Vorige week moest Kerber in Madrid in haar achtstefinalepartij tegen Eugenie Bouchard de strijd staken vanwege een hamstringblessure. In Rome leek ze nog lang niet hersteld, getuige maar liefst 22 afzwaaiers en slechts 7 winners. Vanaf 4-2 verloor ze tien games op rij.

Kontaveit, die in april in Biel haar eerste WTA-finale speelde, boekte mede dankzij 32 winners haar eerste zege op een speelster uit de topvijf.