Sjarapova kan nu zomaar naar Rosmalen komen

Maria Sjarapova EPA

Nu Roland Garros geen wildcard beschikbaar heeft gesteld voor Maria Sjarapova is de kans flink toegenomen dat de Russin, die net terug is van een dopingschorsing, naar het grastoernooi van Rosmalen komt.

"Dit is goed nieuws voor ons", zegt toernooidirecteur Marcel Hunze dinsdagavond. "Er ligt bij ons al een tijd een wildcard voor haar klaar, maar ze wilde eerst afwachten of ze in Parijs mocht spelen voordat ze haar verdere schema zou invullen. Er zal de komende dagen contact zijn om te kijken of we haar komst concreet kunnen maken."

Komt Sjarapova naar Rosmalen?

Toernooidirecteur Marcel Hunze ziet de kansen groeien.

Rosmalen vindt in de week na Roland Garros plaats, van 12 tot en met 18 juni. Als Sjarapova wel had meegedaan in Parijs, waar ze een 'dopingzondaar' niet willen belonen met een wildcard, was haar komst naar Nederland onwaarschijnlijk geweest. Hunze: "De kansen zijn nu zeker vergroot."

De toernooidirecteur hoopt dat de Nederlandse coach van Sjarapova, Sven Groeneveld, een goed woordje bij zijn pupil doet voor Rosmalen. "Hij kent het toernooi goed en zal zeker positief over ons praten. Dat zal vast helpen."

Marcel Hunze ANP Pro Shots

Hunze heeft zelf geen moment getwijfeld om Sjarapova een wildcard aan te bieden. "Ze heeft een serieuze straf gekregen van vijftien maanden schorsing voor het gebruik van meldonium, terwijl uit de rapporten bleek dat het om een stommiteit ging en niet om iets structureels."

Rosmalen heeft onder anderen Kristina Mladenovic, Coco Vandeweghe en Kiki Bertens al vastgelegd en daar komt wellicht een absolute topper bij. "Wie kan ik niet zeggen, maar we zijn de deal aan het afronden. Ze staat al jaren in de top-10 en heeft volgens mij nog nooit meegedaan in Rosmalen..."

Wimbledon

Sjarapova is sinds het aflopen van haar schorsing inmiddels zo ver op de wereldranglijst gestegen dat ze al wel zeker is van het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

Voor het hoofdtoernooi zal ze op basis van haar ranking niet in aanmerking komen, nadat ze in Rome in de tweede ronde geblesseerd moest opgeven. Alleen een wildcard kan haar nu nog rechtstreeks toegang verschaffen. Op 20 juni maakt Wimbledon bekend wie de wildcards krijgen.