President Trump AFP

President Trump heeft in tweets zijn besluit verdedigd om informatie te delen met de Russen. Dat deed hij in een ontmoeting vorige week met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, met als onderwerpen terrorismebestrijding en veiligheid in de luchtvaart.

Trump schrijft dat het zijn volste recht is om informatie te verschaffen aan de Russische regering in het Witte Huis. Hij meldt ook dat het zijn bedoeling was de Russen nog meer te betrekken bij de strijd tegen IS en het terrorisme.

Twee Amerikaanse functionarissen lieten gisteren aan onder andere The Washington Post weten dat Trump de Russen uiterst geheime informatie had verschaft over een aanstaande IS-operatie. Ook zou de president een IS-bron hebben prijsgegeven.

Zacharova

Het Witte Huis ontkende meteen dat geheime informatie met de Russen was gedeeld. Datzelfde deed het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Woordvoerder Maria Zacharova maakte vandaag de nieuwste onthulling van de Amerikaanse pers belachelijk. "Lees geen Amerikaanse kranten," zei ze, "je kan ze voor alles en nog wat gebruiken, maar lees ze niet. Het is schadelijk en gevaarlijk."

STER reclame