De panda's verblijven nu nog in quarantaine
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Run op kaartjes voor panda's Wu Wen en Xing Ya

Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn vanaf dinsdag 30 mei te zien in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De panda's uit China kwamen op 12 april aan in de dierentuin, maar moesten eerst in quarantaine en uitrusten van de reis. Volgens de dierentuin gaat het heel goed met de dieren.

De Chinese ambassadeur in Nederland, Wu Ken, opent samen met dierentuin-eigenaar Marcel Boekhoorn de deur van Pandasia, het verblijf dat speciaal voor de panda's is gebouwd.

RTV Utrecht schrijft dat de kaartjes voor de dierentuin vanaf 30 mei alleen nog vooraf en online te bestellen zijn, vanwege de verwachte grote belangstelling voor de reuzenpanda's.

Uitverkocht

Er zijn voor de eerste dagen dat de panda's te zien zijn al geen kaarten meer te koop. Volgens een woordvoerder van Ouwehands Dierenpark is er een stormloop op tickets. "We zien het ook aan de website. Die laadt minder snel en ook het bestellen van tickets gaat trager. We worden ook heel veel gebeld. Mensen hebben echt gewacht op de panda's."

In Pandasia wonen verschillende Aziatische diersoorten zoals kleine panda's en muntsjaks. Van de 9000 m² is 3400 m² bestemd voor de reuzenpanda's. Hun verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag, een veterinaire ruimte en een voor de verzorgers.

Advertentie via Ster.nl