Jitse Groen bij de beursgang van zijn bedrijf
NOS NieuwsAangepast

Thuisbezorgd-baas rijkste van Quote top-100 jonge miljonairs

Thuisbezorgd-oprichter en ceo Jitse Groen is opgeklommen tot de eerste plek van de Quote-lijst van 100 rijkste Nederlanders van onder de veertig. Die lijst verschijnt vandaag in de nieuwste editie van het maandblad.

Vorig jaar moest Groen nog Coolblue-oprichters Pieter Zwart en Paul de Jong voor zich dulden, maar na de beursgang van zijn bedrijf in september vorig jaar staat hij met een geschat vermogen van 460 miljoen euro ruim 200 miljoen euro op hen voor.

Aardbeienteler

Samen zijn de 100 rijkste Nederlanders onder de veertig weer een stuk rijker geworden. Ze zijn goed voor een vermogen van 2,3 miljard euro, 45 procent meer dan vorig jaar.

De variatie is groter dan vorig jaar. Toen kwamen er nog relatief veel IT-ondernemers voor op de lijst. Nu zitten er ook kunstenaars en een aardbeienteler tussen. Op plek 100 staat de enige sporter van de lijst: darter Michael van Gerwen met een geschat vermogen van 7 miljoen euro.

Michael van Gerwen juicht

Er staan nog altijd maar weinig vrouwen in de lijst. Dit jaar één minder dan vorig jaar, vier in totaal. De rijkste jonge vrouwelijke miljonair is fotomodel en actrice Doutzen Kroes (32) met een vermogen van 24 miljoen euro. Zij staat daarmee op plek 17.

De andere vrouwen in de lijst zijn presentatrice Sylvie Meis, model Lara Stone en kledingontwerpster Marieke Meulendijks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl