Sébastien Haller met het shirt van Eintracht Frankfurt Twitter Sébastien Haller

FC Utrecht heeft Sébastien Haller verkocht aan Eintracht Frankfurt. De Franse spits tekent voor vier seizoenen bij de club uit de Bundesliga.

De 22-jarige Haller kwam afgelopen seizoen dertien keer tot scoren voor de nummer vier van de eredivisie. In totaal trof hij in competitieverband 41 keer doel, waarmee hij de buitenlandse topscorer aller tijden van de club is.

FC Utrecht nam Haller drie seizoenen geleden op huurbasis over van Auxerre. De Domstedelingen hadden een optie tot koop bedongen en namen de spits snel over.

Sebastien Haller Pro Shots

Allrounder

"Wij hebben Haller op jonge leeftijd naar Nederland kunnen halen. In de Domstad heeft hij zich ontwikkeld tot een allrounder die in het veld van ongekende strategische meerwaarde is: een geweldig aanspeelpunt, harde werker en op en top professional", aldus Erik ten Hag, trainer en technisch manager.

"FC Utrecht laat zich, na de verkopen van Bart Ramselaar en Timo Letschert, met deze verkoop opnieuw gelden als een opleidingsinstituut voor topclubs in binnen- en buitenland."

Onderhandelingen

De onderhandelingen kwamen de afgelopen dagen in een stroomversnelling, zo meldt FC Utrecht. Met het oog op de play-offs om een ticket voor Europees voetbal - waarin FC Utrecht woensdag en zaterdag tegen sc Heerenveen speelt - hebben beide clubs besloten het nieuws vandaag naar buiten te brengen.

STER reclame