Van Geel: Kuijt moet altijd voor Feyenoord behouden blijven

Van Geel: Kuijt moet altijd voor Feyenoord behouden blijven

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, wil Dirk Kuijt hoe dan ook behouden voor Feyenoord. Ook zal hij binnenkort contact opnemen met Watford, om een poging te wagen huurling Steven Berghuis langer in Rotterdam te houden.

Van Geel gaat deze week met de technische staf om tafel om te kijken naar de selectie van volgend seizoen. Belangrijke vraag: wat gebeurt er met Feyenoord-held Dirk Kuijt?

"Kuijt moet altijd voor Feyenoord behouden blijven", stelt Van Geel. "Ik heb veel contact met hem en ik heb altijd aangegeven: blijf zo lang mogelijk voetballen, dat is het mooiste dat er is. Maar als je gaat stoppen, dan staan hier de deuren altijd voor je open. Want jij moet bij Feyenoord blijven in een rol die bij jou past."

In feite is het simpel in één zin samen te vatten. "Deze man is van onschatbare waarde."

'Door Champions League willen spelers bij Feyenoord blijven'

Van Geel ziet ook huurling Berghuis graag bij Feyenoord blijven. "Steven heeft het erg naar zijn zin en wil heel graag blijven. En wij vinden hem een fantastische speler, die dit seizoen bij ons alleen maar beter is geworden."

Binnenkort gaat Van Geel met Watford praten over de toekomst van Berghuis. "We gaan kijken of we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Eljero Elia heeft nog een contract voor een jaar, maar zint op een vertrek. "Elia is twee jaar geleden transfervrij overgekomen van Werder Bremen en heeft toen enorm veel geld ingeleverd. Hij wil weer een impuls aan zijn carrière geven en wil naar een ander financieel niveau. We gaan kijken hoe zich dat ontwikkelt."

Marko Vejinovic, Wessel Dammers, Karim El Ahmadi, Dirk Kuijt, Eljero Elia en Steven Berghuis met de schaal ANP

Hoe het met gewilde spelers als Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Rick Karsdorp zal gaan, weet Van Geel nog niet. "Toe maar", zegt de technisch directeur als hij wordt geconfronteerd met het gerucht dat buitenlandse clubs wel 25 miljoen euro zouden overhebben voor de Deense topscorer.

"Je hebt garantie tot aan de deur. Wij staan er in ieder geval heel stevig in", aldus Van Geel. "Gelukkig heeft een aantal spelers hun doorlopende contract onlangs verlengd. Dat is een stevig signaal. Verder zijn we in gesprek met Brad Jones over zijn toekomst."

"Door het kampioenschap en de Champions League zullen spelers ook genegen zijn om te blijven. En is Feyenoord interessanter voor spelers om naartoe te komen."

We hebben dit seizoen niets cadeau gekregen. We hebben het helemaal zelf gedaan.

Martin van Geel

Toen Van Geel in 2011 technisch directeur bij Feyenoord werd, keken veel mensen hem verbaasd aan. "Je gaat aan een dood paard trekken. Feyenoord is jaren niet in de buurt van de topdrie geweest, er is financieel geen enkele mogelijkheid, zeiden ze", weet Van Geel nog.

Het was de tijd dat de Feyenoord-fans zo hopeloos waren dat zelfs de tweede plaats in 2012 groots werd gevierd. "Dertigduizend mensen wachtten ons op toen we terugkwamen uit Heerenveen nadat we tweede waren geworden. Dat gebeurt gelukkig nooit meer bij Feyenoord. Die stap hebben we wel gemaakt."

Want nu, vijf jaar later, is hij technisch directeur van de kampioen en leeft Rotterdam al twee dagen in een roes. Van Geel geniet van het succes.

"De intensiteit, die ongelooflijke ontlading heeft me het meest getroffen. Mensen die al achttien jaar hunkeren naar een grote prijs. Afgelopen jaren kwamen we wel steeds dichter in de buurt, maar daardoor werd die hunkering alleen maar groter."

Van Geel onder de indruk door 'ongelooflijke ontlading'

Door het jarenlange gebrek aan succes gunden ook steeds mensen Feyenoord de titel. Maar Van Geel wil wel een kanttekening plaatsen bij die zogenoemde gunfactor.

"Ik heb veel mensen en clubs horen zeggen: we gunnen het Feyenoord. Maar wel na afloop, als ze verloren hadden en de spelers met kramp van het veld gingen. Want ze hebben álles gedaan om van ons te winnen. En dat is maar goed ook. We hebben dit seizoen echt niets cadeau gekregen. We hebben het helemaal zelf gedaan."