Annemieke Bes in training voor de Volvo Ocean Race
NOS SportAangepast

Olympisch zeilster Bes maakt debuut in Ocean Race

Zeilster Annemieke Bes maakt in oktober haar debuut in de Volvo Ocean Race. De 39-jarige zeilster, die in 2008 zilver veroverde in de Yngling-klasse op de Olympische Spelen, gaat varen op de Nederlandse boot van schipper Simeon Tienpont.

Bes is de enige vrouw aan boord van Team AkzoNobel dat verder bestaat uit vier voormalig Volvo Ocean Race-winnaars: drievoudig winnaar Brad Jackson (Nieuw-Zeeland), Roberto Bermudez (Spanje), Joca Signorini (Brazilië) en Jules Salter (Verenigd Koninkrijk).

Annemieke Bes op het podium van de Olympische Spelen

"Dit is een lang gekoesterd doel. Ik wil op het hoogste niveau in deze sport actief zijn", vertelt Bes. "Naast de Olympische Spelen is deze race een van de hoogtepunten in het wedstrijdzeilen. Dag in, dag uit volop racen, is enorm uitdagend."

Nederlandse vlag

Het Nederlandse team wordt compleet gemaakt door Luke Molloy (Australië), schipper Nicolai Sehested (Denemarken) en Brad Farrand (Nieuw-Zeeland). Bryce Ruthenberg (Australië) en de Nederlander Eduard van Lierde zijn de reserve-bemanningsleden.

Bes: nog niet gehinderd door voorkennis

"De Volvo Ocean Race heeft een grote Nederlandse geschiedenis", aldus schipper Tienpont. "Het is een voorrecht om dit team te mogen leiden en iedereen is trots om onder de Nederlandse vlag te zeilen."

Start Volvo Ocean Race

De boten starten op 14 oktober 2017 in het Spaanse Alicante en zeilen vervolgens via de havens van Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië) Hongkong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Verenigde Staten), Cardiff (Groot-Brittannië) en Göteborg (Zweden) naar Scheveningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl