White Hart Lane tijdens Tottenham-Manchester United
NOS VoetbalAangepast

Tottenham neemt na 118 jaar in stijl afscheid van White Hart Lane

Tottenham Hotspur heeft met een kleine overwinning na 118 seizoenen afscheid genomen van thuisbasis White Hart Lane. De Spurs wonnen met 2-1 van Manchester United.

Victor Wanyama opende al vroeg de score met een kopbal en even na rust tikte Harry Kane de 2-0 binnen. Wayne Rooney deed nog wat terug, maar verder kwam de opponent van Ajax in de Europa League-finale niet.

Nieuw stadion

Met ingang van 2018/2019 speelt Tottenham in een nieuw stadion, dat op steenworp afstand van White Hart Lane wordt gebouwd. Komend seizoen zal de ploeg van Vincent Janssen zijn thuiswedstrijden op Wembley spelen

Na het laatste fluitsignaal stroomde het veld vol met supporters die afscheid namen van het stadion, waar Tottenham sinds 1899 speelde.

  • EPA
    Pitch invasion op White Hart Lane
  • AFP
    Mauricio Pochettino (r) zwaait naar het publiek bij het afscheid van White Hart Lane
  • EPA
    Het publiek is blij met een stukje gras van White Hart Lane

Voor Hull City is het doek na één seizoen Premier League gevallen. Hull verloor met 4-0 bij Crystal Palace en kan degradatie niet meer ontlopen. In de slotminuut maakte Patrick van Aanholt de 4-0.

Liverpool nu derde

Liverpool nam de derde plaats weer over van Manchester City door met 4-0 te winnen bij West Ham United. De 'Reds' hebben nu één punt meer dan City, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De derde plaats in Engeland geeft recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Sturridge opende voor rust de score. In de tweede helft zorgde Philippe Coutinho voor 2-0, kort nadat Georginio Wijnaldum met een enorme knal de lat had geraakt. De Oranje-international verzorgde daarna de assist bij de 3-0 van Coutinho en de 4-0 van Divock Origi.

Kamil Grosicki van Hull City

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl