Pro Shots

Geen terneergeslagen spelers, geen gezichten vol ongeloof en geen betraande ogen. In plaats van teleurstelling bij Ajax is er vooral realisme. Eigenlijk wisten de Amsterdammers al dat de 34ste landstitel zondag niet zou komen.

"Ik wil beginnen met felicitaties voor Feyenoord. Het is geweldig voor alle mensen bij die club. De terechte kampioen", aldus Ajax-trainer en oud-Feyenoorder Peter Bosz na de 3-1 winst van Ajax bij Willem II.

De vroege 2-0 voorsprong van Feyenoord tegen Heracles Almelo haalde het kleine beetje hoop op het kampioenschap al snel weg bij de Ajacieden. Bosz: "Het scenario dat ik hier graag gezien had, speelde zich af in De Kuip. Het is niet anders."

De coach die bezig is aan zijn eerste jaar in de hoofdstad, blikte ook al even terug op het eredivisieseizoen. "We hebben in het begin aan elkaar moeten wennen en zijn echt gegroeid."

"We zijn uiteindelijk tweede geworden met 81 punten. Dat is een respectabel aantal, waarmee je in andere jaren kampioen was geworden. Maar we hadden in Feyenoord een heel sterke concurrent."

Voor Bosz en zijn manschappen is het seizoen nog niet voorbij. Sterker nog, over anderhalve week spelen de Amsterdammers in Stockholm de finale van de Europa League tegen Manchester United. "Ik zie het dan ook niet als een mislukt seizoen."

Aanvoerder Davy Klaassen maakte tegen Willem II zijn veertiende competitiedoelpunt. Grote vraag is of het ook zijn laatste eredivisiedoelpunt is. De 24-jarige middenvelder is volgens alle kenners klaar voor een stap hogerop.

Afscheid Klaassen?

"Of dit mijn laatste competitiewedstrijd voor Ajax was? Ik weet het echt niet. Ik weet niet wat ik wil. We hebben nog een heel belangrijk potje voor de boeg en daar wil ik met mijn gedachten bij zijn."

De Europese campagne van Ajax heeft flink wat los gemaakt, ook bij Klaassen. "Het maakt me trots als Ajacied. De beelden van Amsterdam donderdag geven mij kippenvel."

"Je merkt dat het heel speciaal is. Ajax wordt weer serieus genomen in het buitenland en ook Nederland staat weer een beetje op de kaart."

STER reclame