NOS NieuwsAangepast

Parkeergarages getroffen door cyberaanval

Parkeerbedrijf Q-Park is onder de organisaties die zijn getroffen door de wereldwijde cyberaanval. De Britse tak van het bedrijf heeft dat bekendgemaakt op Twitter. Ook op diverse plekken in Nederland hebben parkeergarages er last van.

In parkeergarages in onder meer Rotterdam, Veenendaal en Hoofddorp zijn betaalautomaten getroffen, blijkt uit berichten op sociale media. Op het scherm staat dat men losgeld moet betalen om weer toegang te krijgen tot gegevens op de computer.

Ook Q-Park getroffen door cyberaanval

Op verschillende plekken zouden de problemen tot chaos hebben geleid, onder meer bij het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium Megastores. Mensen konden niet betalen, wat werd opgelost door de poorten handmatig open te doen.

Een woordvoerder van Q-Park zegt tegen RTL Nieuws dat monteurs naar de getroffen parkeergarages zijn gestuurd om de automaten te resetten.

Wereldwijd werden veel bedrijven en organisaties gisteren getroffen door de aanval, waarbij eenzelfde soort teksten op computerschermen verscheen. Q-Park is het eerste bedrijf in Nederland waarvan bekend is geworden dat het ook is aangevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl