Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
NOS SportAangepast

Zegers en Van Veen na afgelaste medalrace Europees kampioen

De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zijn voor het eerst Europees kampioen in de 470-klasse geworden. Het duo ging na de acht reguliere races al aan de leiding en die koppositie kwam op de slotdag niet meer in gevaar omdat de medalrace werd afgelast wegens een gebrek aan wind.

De 25-jarige Zegers en 26-jarige Van Veen begonnen het EK in Monaco nog slecht. In de eerste vier races werden ze elfde, achtste, 38ste en achttiende.

"Het begin was lastig. We misten scherpte", vertelt Van Veen aan Langs de Lijn. Met een zesde plaats in de vijfde race klommen ze al wat op, waarna ze de macht grepen door in de laatste drie races telkens het podium te halen: tweede, eerste en derde.

Zeilsters Van Veen en Zegers trots op eerste EK-titel

WK

Van Veen: "In die races was er veel wind, dat ligt ons goed en daar hebben we onze slag geslagen. Jammer dat de medalrace niet doorging, maar dat hoort nu eenmaal bij zeilen."

De Europese titel is leuk, maar het duo heeft een groter doel dit jaar. "We krijgen nog de WK in Thessaloniki. Daar willen we laten zien wat we waard zijn."

RS:X-zeilers grijpen naast medaille

De Nederlandse RS:X-zeilers slaagden er op de EK voor de kust van Marseille niet in op het podium te eindigen.

Lilian de Geus stond na zeven reguliere races knap tweede, maar op de finaledag ging het al snel mis. De nummer vier van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moest in de kwartfinales bij de eerste zes eindigen, maar werd slechts achtste.

Bij de mannen haalde Kiran Badloe wel de halve finales, maar daarin was hij na een grote fout direct kansloos. Dorian van Rijsselberghe stond tweede na de reguliere races, maar hield het toernooi daarna (zoals vooraf al aangekondigd) voor gezien.

De Fransman Louis Giard en de Poolse Zofia Noceti-Klepacka grepen uiteindelijk het goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl