Koen Laureij
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Stadhuis Woerden na instorting vloeren instabiel, bouwvakker onder puin

Bij de renovatie van het stadhuis in Woerden zijn vanochtend twee betonnen vloeren ingestort. Er ligt een bouwvakker onder het puin. Hulpdiensten kunnen het gebouw niet in vanwege instortingsgevaar.

Volgens een woordvoerder van de VeiligheidsRegio Utrecht dreigt ook de bovenste laag van het stadhuis naar beneden te komen. "De derde verdieping hangt nog, maar is ook los gezaagd aan beide kanten. Er is een betonnen plaat van 5 bij 10 meter die eigenlijk ingeklemd zit tussen twee muren maar wel los hangt,"zegt hij tegen RTV Utrecht.

De Veiligheidsregio Utrecht heeft de wegen rond het pand aan de Blekerijlaan afgezet om trillingen te voorkomen. Door de instorting is het gebouw instabiel. Hulpverleners van de specialistische technische hulpverlening (STH) uit diverse regio's zijn daarom alleen rond het gebouw aan het werk.

De bouwvakker is volgens het vakblad Cobouw zeer waarschijnlijk een werknemer van Lek Sloopwerken. Het bedrijf uit Woerden bevestigt dat het als enige op het project werkzaam is. "We zijn helemaal van slag", reageert Maarten Lek, directeur van het sloopbedrijf. "Het is een vriend van mij."

De sloper bevond zich op de eerste verdieping toen de verdieping erboven deels instortte en de betonconstructie van de eerste verdieping meenam naar beneden. Het gaat om twee vloerplaten van 5 bij 10 meter. Het pand telt drie verdiepingen; het dak is nog intact, maar dreigt dus ook te bezwijken, meldt RTV Utrecht.

Het Woerdense stadhuis verkeert in slechte staat. In 2015 heeft de gemeenteraad besloten tot een ingrijpende renovatie. Van het bestaande pand blijft het grootste deel behouden. Een deel wordt gesloopt, daarvoor komt een nieuwe raadzaal in de plaats.

Er is een traumahelikopter opgeroepen en een speciaal reddingsteam uit de regio Haaglanden is onderweg om te assisteren.

Advertentie via Ster.nl