NOS NieuwsAangepast

OG3NE zingt terwijl Ajax scoort, honderdduizenden kijkers de weg kwijt

De strijd om de meeste televisiekijkers is gisteravond gewonnen door Ajax. Ruim 2,6 miljoen mensen zagen bij RTL 7 hoe de Amsterdamse club ten koste van Lyon de finale van de Europa League bereikte. Daarnaast keken enkele tienduizenden mensen de wedstrijd op Fox Sports.

Naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival keken gemiddeld bijna 2,5 miljoen mensen. Ook daar was Nederlands succes: het trio OG3NE hoorde bij de beste tien en staat zaterdag in de finale.

Honderdduizenden missen doelpunt

Het optreden van OG3NE viel precies samen met het enige doelpunt van Ajax. Dat is daardoor door veel minder mensen gezien dan er gemiddeld naar de wedstrijd keken. 'Slechts' 1,9 miljoen mensen zagen Kasper Dolberg in de 27ste minuut live de 0-1 maken.

In de tien minuten voor het optreden van OG3NE schakelden een miljoen mensen over naar NPO 1. Van hen kwamen er zo'n 600.000 van Ajax. Uiteindelijk zagen ruim 3,5 miljoen mensen hoe Lisa, Amy en Shelley Vol in Kiev hun nummer Lights and shadows zongen.

Vanwege de goal van Ajax begonnen nog tijdens het optreden mensen te zappen. Tussen 21.32 en 21.35 uur schakelden 863.000 kijkers van NPO 1 naar RTL 7. De goal van Dolberg was om 21.31 uur; het optreden van OG3NE duurde van 21.30 tot 21.33 uur.

Ontknoping

Bij beide evenementen nam het aantal kijkers fors toe bij de ontknoping. Vlak voor het laatste fluitsignaal in Lyon keken bijna 3,7 miljoen mensen naar Ajax. Een kwartier later zagen 3,6 miljoen mensen hoe OG3NE zich plaatste voor de finale van het Songfestival.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl