Verstappen kijkt liever vooruit in Barcelona

Formule 1-coureur Max Verstappen ANP

"Max Verstappen heeft een geweldige toekomst voor zich. Hij stormde de Formule 1 in en groeit nog steeds. Hij reed hier vorig jaar een geweldige race, is pas 19." Lewis Hamilton wond er donderdag op circuit Catalunya bij Barcelona geen doekjes om. De Nederlandse coureur van Red Bull is en blijft een gevaarlijke tegenstander voor de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1.

De Britse Mercedes-coureur, in gezelschap van zijn hond op de persconferentie voor de GP van Spanje, antwoordde op een vraag hoe Verstappen zich heeft ontwikkeld sinds zijn opzienbarende overwinning een jaar geleden op het Spaanse circuit. Die overwinning kwam destijds uit de lucht vallen. Het was voor Verstappen zijn eerste race in de Red Bull-wagen.

De Nederlander heeft natuurlijk nog warme herinneringen aan Catalunya. "Vorig jaar was het allemaal heel intens. Het was een bijzonder weekeinde, maar nu wil ik vooral vooruit kijken. Vorig jaar is geweest", hield hij de toegestroomde media voor.

"Ik ga niet voor die enkele overwinning. Ik wil meer races winnen. Je moet er niet te lang bij blijven stilstaan, maar dat beeld dat ik mijn vader na die overwinning zag staan, was mooi. Mijn vader is niet heel vaak emotioneel, dus het was wel heel bijzonder."

Achterstand

Verstappen moet het dit jaar voorlopig doen met een podiumplaats in China, waar hij op een ongeëvenaarde manier van achteruit naar plaats drie reed. In de andere races bleek Red Bull nog een grote achterstand op Ferrari en Mercedes te hebben.

De renstal van Verstappen heeft veel wijzigingen aangebracht in de bolides voor de GP van Spanje. "Alle teams komen hier met updates. Ik hoop dat de aanpassingen die we hebben gedaan ons verder naar voren brengen. Er is altijd ruimte voor verbetering. Ik hoop dat we het gat met Ferrari en Mercedes wat verkleind hebben", aldus Verstappen.

Overal

De jonge Limburger gaf aan dat de aanpassingen over de hele bolide zijn gedaan. Maar niemand hoeft te verwachten dat de nieuwe spullen meteen een winst van zo'n anderhalve seconde per ronde zullen opleveren en dat Verstappen zondag - als alles normaal verloopt - meedoet om de zege. "Hoeveel het precies scheelt, gaan we vrijdag in de trainingen zien, maar op dit moment hebben we daar de auto niet voor."