Het Rythovius College in Eersel, Noord-Brabant Google Maps

Twaalf meisjes van het Rythovius College in Eersel, Noord-Brabant, hebben gisteren aangifte gedaan van intimidatie na een bezoek aan het Technopolis in Mechelen. De meisjes werden betast door jongens van een Belgische school, zegt het Belgische Openbaar Ministerie.

De tweede klas van de Brabantse middelbare school was op excursie in het wetenschapsmuseum. Daar werden de meisjes van 13 en 14 jaar seksueel geïntimideerd en aangeraakt door een groep jongens van dezelfde leeftijd.

De jongens vielen de meisjes lastig in de vrouwentoiletten en een tentoonstellingsruimte. "Een heel vervelend incident", zegt Chrit Nelissen, de directeur van de school uit Eersel. Naast de Nederlandse meisjes hebben ook vier meisjes van een Belgische school aangifte gedaan.

Daders in beeld

Op het moment dat duidelijk werd wat er was gebeurd, zijn de meisjes opgevangen door leraren en personeel van Technopolis. De politie kwam snel naar het museum en heeft de slachtoffers gehoord.

Inmiddels zijn vier daders in beeld. De politie gaat de jongens verhoren. Het is niet duidelijk of zij nog voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

De school begeleidt de meisjes en houdt in de gaten hoeveel impact het incident heeft. Technopolis betreurt het incident. De daders zijn niet meer welkom in het museum.

STER reclame