Een Britse politieagent (archief)
NOS NieuwsAangepast

Meisje (11) sterft na ongeluk in wildwaterbaan

In de buurt van Birmingham is een 11-jarig meisje overleden na een ongeluk in een pretpark. Ze viel vanmiddag in de wildwaterbaan uit het ronde vaartuig en kwam in het water terecht. Het meisje overleed in het ziekenhuis.

Het slachtoffer zou uit de buurt van Leicester komen en deel uitmaken van een schoolreisje. Het is niet duidelijk hoe ze in het water terecht is gekomen. In het vaartuig, dat lijkt op de ronde botsboot van de Piranha in de Efteling, is ruimte voor zes personen. Of er op het moment van het ongeluk meer mensen in het vaartuig zaten, is niet bekend. De Britse arbeidsinspectie is een onderzoek begonnen.

Traumahelikopter

De directeur van het familiepark Drayton Manor in Staffordshire heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van het slachtoffer. Hij zei tegen de BBC dat parkpersoneel direct ter plaatse was en het zwaargewonde meisje uit het water heeft gehaald. Een traumahelikopter vloog haar naar het ziekenhuis waar ze kort na aankomst overleed.

De attractie Splash Canyon is gesloten voor onderzoek. De familie heeft slachtofferhulp gekregen. De attractie is sinds 1993 open. Het is voor zover bekend het eerste dodelijke slachtoffer in een Brits pretpark sinds 2004. Toen viel een 16-jarig meisje uit een attractie in Wales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl