Henk ten Cate
NOS VoetbalAangepast

Ten Cate: ik herken me niet in woorden Van Breukelen

Henk ten Cate heeft dinsdagavond tegenover Voetbal International en De Telegraaf schriftelijk gereageerd op de uitlatingen van Hans van Breukelen omtrent zijn rol in de zoektocht naar een bondscoach. Hij kan zich niet vinden in de uitleg van de technisch directeur van de KNVB.

Van Breukelen noemde de Amsterdamse coach "bijna onbeschoft" omdat hij een journalist liet meeluisteren met een van hun gesprekken. Ten Cate deed dat omdat hij de ex-doelman niet vertrouwde omdat die hem de baan zou hebben toegezegd, maar daar later op terugkwam.

Ten Cate: gedwongen tot onbeschoft gedrag

"Laat ik maar dezelfde woorden gebruiken als de KNVB: ik herken me niet in de uitleg van Hans van Breukelen", begint Ten Cate zijn verklaring. "Ik ben geen onbeschoft persoon, ik ben met normen en waarden opgevoed. Ik herken mezelf wel in het feit dat ik gedwongen was om me op een bepaald moment onbeschoft te moeten gedragen om mijn integriteit te beschermen."

Ten Cate is zelfs blij dat hij een journalist heeft laten meeluisteren. "Achteraf is dat mijn redding geweest: mijn integriteit is niet aangetast omdat een onafhankelijke verslaggever ook heeft kunnen horen dat ik als bondscoach was aangesteld en de technisch directeur nog een keer openlijk zei dat hij alles zou gaan ontkennen."

Van Breukelen: onbeschofte actie van Ten Cate

Ten Cate legt de schuld voor de ontstane situatie bij de voetbalbond. "Wanneer de KNVB gewoon de waarheid had verteld dan had deze media-soap ook nooit hoeven plaatsvinden. Pas nadat de bond ervoor koos om me als leugenaar neer te zetten heb ik Martijn Krabbendam (Voetbal International) toestemming gegeven om zijn ervaringen naar buiten te brengen."

"Ik kan nu met opgeheven hoofd over straat. Verder is het voor mij nu zaak om alles zo snel mogelijk achter me te laten. Niet alleen voor mezelf, maar juist voor het Nederlandse voetbal."

Van Breukelen onder vuur tijdens persconferentie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl