Hans van Breukelen (l) en Jean Paul Decossaux
NOS VoetbalAangepast

Welles-nietesspelletje rondom Van Breukelen en Ten Cate

Dat op de KNVB-persconferentie officieel zou worden dat Dick Advocaat en Ruud Gullit aan de slag gaan bij het Nederlands elftal, was eigenlijk al wel bekend.

Het ging daarom dinsdagmiddag in Zeist vooral over alle ophef, (mis-)communicatie en de rol van technisch directeur Hans van Breukelen in de 'soap' rondom de kandidaten voor het bondscoachschap.

Van Breukelen onder vuur tijdens persconferentie

De technisch directeur werd een uur lang bestookt met vragen over de gang van zaken en dan met name rondom eventuele toezeggingen aan kandidaat Henk ten Cate. De hamvraag was: wie spreekt er de waarheid?

Volgens Ten Cate was hem beloofd dat hij bondscoach zou worden, maar dat ontkende Van Breukelen glashard. "Dat is misschien zijn perceptie, maar ik kan toch niet iets toezeggen wat niet het geval is? Als je in onderhandeling bent, kun je geen toezeggingen doen."

'Persconferentie werd tribunaal voor Van Breukelen'

Het werd vooral een welles-nietesspelletje tussen Van Breukelen en journalisten in de zaal. Veel vragen gingen over het telefoongesprek dat Ten Cate had met Van Breukelen. Ten Cate liet een journalist van Voetbal International in zijn auto meeluisteren.

Van Breukelen zei dat hij daardoor blij is dat de keuze niet op Ten Cate is gevallen. "Ik vind het bijna onbeschoft als iemand niet zegt dat er iemand zit mee te luisteren. Als ik een persoonlijk gesprek met iemand heb, vind ik dat dit tussen twee mensen moet blijven."

Van Breukelen: onbeschofte actie van Ten Cate

Op de vraag of Van Breukelen zichzelf nog geschikt vindt als technisch directeur, was hij duidelijk. "De KNVB heeft nog steeds vertrouwen in mij. Ik doe dit niet om de populariteitsprijs te winnen, want ik heb maar één doel: Oranje moet naar een hoger niveau."

Van Breukelen: "Ik schaam me absoluut niet voor de keuzes die de afgelopen weken zijn gemaakt. Beide partijen wisten dat er meerdere gesprekken zouden worden gevoerd. De tijd zal leren of wij uiteindelijk de goede keuze hebben gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl