1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
T. van Dalen / NOS Ooggetuige
NOS NieuwsAangepast

Het was weer even autoruiten krabben, maar de warmte komt eraan

Afgelopen nacht heeft het op verscheidene plaatsen in het land weer gevroren. Het koudst was het in Twente; daar werd het aan de grond -6,3 graden. Zelden wordt het in mei zo koud, maar ongewoon is nachtvorst in deze maand niet.

Voor sommige automobilisten betekende het dat ze vanochtend moesten krabben.

En ook op de fiets was het koud.

"De komende twee nachten zullen nog behoorlijk koud zijn", zegt Michiel Severin van Weerplaza. "Maar donderdag verovert subtropische lucht ons land en dan gaat de temperatuur snel omhoog." Weerplaza verwacht donderdag maximumtemperaturen van 16 tot 20 graden.

De subtropische lucht blijft voorlopig. Nachtvorst behoort vanaf de nacht naar vrijdag daarmee tot de verleden tijd. "Keurig zoals dat tijdens de ijsheiligen hoort. De ijsheiligen markeren vaak het moment waarop vorstgevoelige planten veilig in de tuin gezet kunnen worden", zegt Severin.

25 graden

Echt zonnig gaat het de eerste dagen nog niet worden. Toch is het volgens Severin niet allemaal kommer en kwel. "In het weekend worden de buien afgewisseld door zonnige perioden en met maxima rond 20 graden is het dan heerlijk weer."

Volgende week kan het volgens Weerplaza 25 graden worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl