Facebook / SGP-Jongeren Elburg/Oldebroek
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

SGP-uitnodiging voor discussiebijeenkomst over islam valt verkeerd

De SGP gaat een uitnodiging voor een discussiebijeenkomst van de SGP-jongeren over de islam aanpassen. Dit doet de partij na kritiek op sociale media, schrijft Omroep Gelderland.

Op de poster bij de uitnodiging staat de vraag "is de islam een bedreiging voor Nederland?" met daarbij een plaatje van een dialoogvenster en een bom met ontstoken lont. Op sociale media ontstond daarover ophef. De fractievoorzitter van de PvdA in Oldebroek liet weten dat hij de uitnodiging "resoluut" afslaat wegens de "gele ster-sfeer".

Ook de reacties onder het Facebookevenement zijn kritisch. "Net zo walgelijk als de uitnodiging van vorig jaar #hardleers. Vind dit echt stemmingmakerij", schrijft Désirée Timmerman.

De poster is ontworpen door het landelijk bureau van de SGP-jongeren. Dat bureau spreekt nu van een "lichte communicatiefout". "Het was niet de bedoeling om te provoceren. We hebben de bom niet aan de islam willen liëren. Dat zou discriminatie van bevolkingsgroepen zijn en dat is iets waar we niet achter staan", zegt het bestuurslid communicatie. Maandagavond komt er een nieuwe poster.

De discussiebijeenkomst is op 23 juni in Oldebroek. SGP-leider Kees van der Staaij is spreker op deze bijeenkomst. Hij noemde eerder de islam een bedreiging.

Advertentie via Ster.nl