NOS VoetbalAangepast

Maradona is terug, als trainer in de tweede divisie van de Emiraten

Diego Maradona keert terug in de voetballerij. Hij wordt trainer van Al Fujairah, dat uitkomt in de tweede divisie van Verenigde Arabische Emiraten. Sinds zijn ontslag in 2012 bij Al Wasl uit Dubai is Maradona niet meer werkzaam geweest in het voetbal.

Maradona heeft voor een jaar getekend bij Al Fujairah, dat vorig seizoen degradeerde. Hij moet de club weer naar de hoogste afdeling in de Emiraten loodsen. Zijn verleden als trainer is echter allerminst een garantie voor succes. Waar Maradona als speler naar ongekende hoogten steeg, wist hij als trainer nog nooit de middelmaat te ontstijgen.

Hij maakt geen indruk bij zijn eerste clubs in Argentinië (Mandiyu de Corrientes en Racing Club) en kon als bondscoach van zijn land evenmin indruk maken. Op het WK van 2010 ging Maradona in de kwartfinales met Argentinië hard onderuit tegen Duitsland (4-0).

Randzaken

Na zijn ontslag bij Al Wasl verdween Maradona uit de voetballerij, maar dat kon niet verhinderen dat hij toch regelmatig het nieuws haalde. Zo haalde hij de internationale media toen hij ruzie kreeg met zijn landgenoot Juan-Sebastian Veron in de Wedstrijd voor de Vrede, toen hij niet kwam opdagen bij een evenement in Limburg, toen hij Pelé (vele malen) belachelijk maakte en toen zijn vriend Fidel Castro overleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl