Laura Smulders viert haar tweede zege BMX Papendal

BMX'ster Smulders slaat dubbelslag op Papendal

time icon Aangepast

Laura Smulders heeft net als zaterdag een wereldbekerwedstrijd op de baan van Papendal gewonnen. De 23-jarige Nijmeegse onderstreepte met haar tweede zege in twee dagen dat Papendal haar thuisbaan is.

Smulders eindigde in 38.160 voor de Colombiaanse Mariana Pajon (38.433) en de Amerikaanse Lauren Reynolds (38.961). Merel Smulders, het zusje van Laura, eindigde in de finale als achtste.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Smulders pakt tweede zege op thuisbaan in Papendal

Klassementsleidster

Smulders neemt met 300 punten de leiding in het wereldbekerklassement. Pajon volgt met 210 punten. Judy Baauw, een andere Nederlandse, staat derde met 205 punten.

Bij de mannen ging de zege op zondag naar de Franse wereldkampioen Joris Daudet. Hij bleef Tory Nyhaug en olympisch kampioen Connor Fields voor. Niek Kimman eindigde op de vierde plaats net naast het podium. Daudet staat stevig aan de leiding in het klassement.

Wereldbekercircuit en WK

Het wereldbekercircuit wordt volgende week vervolgd in Zolder (Belgiƫ). Ook daar zullen twee races zijn. De laatste wereldbekerwedstrijden zijn pas in september. Die vinden plaats in Santiago (Argentiniƫ). De wereldkampioenschappen zijn daar nog voor, van 25 tot en met 30 juli.

STER Reclame